Πολιτική
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009 15:52

«Πυρά» Παπανδρέου κατά της κυβερνητικής πολιτικής

«Η χώρα εισέρχεται στη διεθνή οικονομική κρίση χωρίς σχέδιο, η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο» υποστήριξε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών κυβερνητικών στελεχών στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε αγρότες στα Τρίκαλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε έντονα τόσο την πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, όσο και τους χειρισμούς της στην οικονομία.

«Η χώρα εισέρχεται στη διεθνή οικονομική κρίση χωρίς σχέδιο, η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο» υποστήριξε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων.

«Αύριο στις Βρυξέλλες θα ακούσουμε και επίσημα τα μαύρα μαντάτα για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Παπανδρέου. «Ξέρουμε -συνέχισε- τι θα πεί ο κ. Αλμούνια, τα είπαμε στη Βουλή προ μηνός . Η χώρα είναι μια ανάσα πριν την ύφεση», αλλά όπως επεσημανε, «δεν θα το επιτρέψουμε, το ΠΑΣΟΚ έχει την λύση για την διέξοδο από την κρίση και σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει και άμεσο πρόγραμμα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, καταπολέμησης της ανεργίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι εκείνο που απαιτείται είναι μια νέα κυβέρνηση.

«Την λύση θα δώσουν οι κάλπες, την λύση θα την δώσει ο λαός και μάλιστα πολύ σύντομα», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ταυτόχρονα την βεβαιότητά του ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών κυβερνητικών στελεχών στην υπόθεση Βατοπεδίου, και με αφορμή τη θέση του κυβερνώντος κόμματος για αποχή αύριο από τη διαδικασία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να δούμε αύριο αν πάλι θα τραπούν σε φυγή μπροστά στην απαίτηση του λαού για διαφάνεια στα μεγάλα σκάνδαλα, αν και πάλι θα επιχειρήσουν να συγκαλύψουν».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα στην ¶γκυρα με αφορμή τις τελευταίες προκλήσεις λέγοντας ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, δεν θα επιτρέψει τέτοιες ενέργειες και αυτό όπως είπε, πρέπει να το σημειώσει η Τουρκία και όποιος άλλος "ενδιαφερόμενος"».

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι «επί πέντε χρόνια έχει σταυρώσει τα χέρια και βλέπουμε την Τουρκία να αποθρασύνεται».