Πολιτική
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009 16:00

Λεων. Κύρκος: «Ναι» στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

Ανοικτά υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο Λεωνίδας Κύρκος. «Ο ΣΥΝ έκανε λάθη, τα οποία αλλοίωσαν την εικόνα συνεπούς κόμματος που είχαμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια».

Ανοικτά υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο Λεωνίδας Κύρκος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, τονίζοντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση ριζοσπαστικής αλλαγής, ανάμεσα κυρίως σε δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ)», τα οποία, όπως λέει, θα είναι ανοιχτά σε συνεργασία με όποιον θα ήθελε να προσχωρήσει.

Ωστόσο, ο κ. Κύρκος θέτει πέντε ερωτήματα στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις πριν τη συνεργασία, με σημαντικότερο εξ αυτών το ερώτημα αν «οι ενδεχόμενοι συμμέτοχοι στη συνεργασία, θέλουν πραγματικά να γίνει και να πετύχει». Όπως επισημαίνει, η απάντηση πρέπει να δοθεί με ένα «ναι, ή όχι».

Επίσης, ο κ. Κύρκος δέχεται ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ειλικρινής όταν προτείνει συνεργασία και σε όσους έχουν επιφυλάξεις απαντά με μια αγγλική παροιμία: «Αν θες να μάθεις τι σόϊ είναι αυτή η πουτίγκα πρέπει να τη δοκιμάσεις».

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του Λεωνίδα Κύρκου ότι το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΝ έκανε λάθη, τα οποία «αλλοίωσαν την εικόνα συνεπούς κόμματος που είχαμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Ο κ. Κύρκος εκτιμά ότι η χώρα δεν πηγαίνει καθόλου καλά και εκφράζει την ανησυχία του τόσο για την εσωτερική κατάσταση όσο και για τα εξωτερικά θέματα. Προβλέπει ότι η εγέγερση των νέων, το προηγούμενο διάστημα, «είναι προάγγελος μεγάλων εσωτερικών εντάσεων» και αναφέρει τις επικείμενες κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ αναμένει να ακολουθήσουν και οι εργάτες.