Πολιτική
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 19:09

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση για τον ΕΦΕΤ

«Με τη σημερινή αιφνίδια και αναίτια υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση επικύρωσε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει στοιχειώδη πολιτική τροφίμων και προστασίας των καταναλωτών», παρατήρησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης, και κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση.

«Με τη σημερινή αιφνίδια και αναίτια υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση επικύρωσε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει στοιχειώδη πολιτική τροφίμων και προστασίας των καταναλωτών», παρατήρησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση.

Όπως επεσήμανε, «η αρχική υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο υπουργείο Ανάπτυξης υπηρετούσε έναν και μόνο στόχο: την προστασία των καταναλωτών, με την οποία άλλωστε είναι επιφορτισμένο το συγκεκριμένο υπουργείο και οφείλει να συνδέεται η πολιτική τροφίμου».

«Με τη σημερινή ωστόσο απόφαση, η κρίσιμη διάσταση της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών, με την οποία ήταν επιφορτισμένος ο ΕΦΕΤ, χάνεται. Το ΥΠΑΑ&Τ, με τη φιλοσοφία που διέπει και χαρακτηρίζει τη δομή και λειτουργία του, είναι εύλογα και σωστά προσανατολισμένο στην προστασία των συμφερόντων των παραγωγών. Γίνεται εύκολα αντιληπτό συνεπώς, ποιος θα είναι ο μεγάλος, τελικός χαμένος από αυτή την ανορθόδοξη συγχώνευση, οι Έλληνες καταναλωτές», υποστηρίζει ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.