Αθλητικά
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 14:10

Σκληρή απάντηση Ν. Πατέρα στον Σ. Κόκκαλη

«Προκλητική», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Πατέρας, τη χθεσινή δήλωση του Σ. Κόκκαλη για αντιαθλητικά μαρκαρίσματα σε βάρος ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και κάνει λόγο για «ανεπιτυχή προσπάθεια νομιμοποίησης των "επιτευγμάτων" του Ολυμπιακού τα τελευταία 13 χρόνια».

Σκληρή απάντηση επεφύλαξε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ. Κόκκαλη ο ομόλογός του της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Πατέρας, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του διοικητικού ηγέτη των «ερυθρολεύκων» http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/19/1618596.htm .

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ χαρακτηρίζει προκλητική τη δήλωση του κ. Κόκκαλη και κάνει λόγο για «ανεπιτυχή προσπάθεια νομιμοποίησης των "επιτευγμάτων" του Ολυμπιακού τα τελευταία 13 χρόνια».

«Η χθεσινή προκλητική δήλωση του κ. Σ. Κόκκαλη εγκαταλείπει την γραμμή της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί "ανθρώπινων λαθών" της διαιτησίας ως προς ένα θέμα που έθιξε τα συμφέροντά της. Προφανώς εννοεί ότι ο καταλογισμός ανύπαρκτων πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και ο μη καταλογισμός υπαρκτών πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού εξακολουθούν να αποδίδονται σε "ανθρώπινα λάθη".

Οι αντιαθλητικές ενέργειες πρέπει να αντιμετωπιστούν, για να προστατευθούν όχι μόνο οι "ακριβοί" και παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές, αλλά όλοι οι αθλητές και η υγεία τους.

Από την συγκεκριμένη αρχή δεν εξαιρούνται οι αντιαθλητικές ενέργειες ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπενθυμίζουμε "μαρκαρίσματα" ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στους πρόσφατους αγώνες του με τη Λάρισα και την Ξάνθη που έμειναν ατιμώρητα», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Πατέρας και καταλήγει:

«Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν δει τα αμέτρητα "ανθρώπινα λάθη" της διαιτησίας αυτής της περιόδου και τις προκλητικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ή συγχαρητηρίων ανάλογα με τη περίσταση (βλ. πρόσφατη ανακοίνωση αποχώρησης Γκαγκάτση και επί-"βράβευση" Γερμανάκου).

Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Σ. Κόκκαλη μόνο ως προς το "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ"».