Αθλητικά
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 17:09

Γ. Ιωαννίδης: Το γήπεδο θα γίνει

Όσο καθυστερεί η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό θα υπάρχει πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Aθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, και εκτίμησε ότι τελικά το γήπεδο θα γίνει. Ραντεβού με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας την Πέμπτη για τη βία στα γήπεδα.

Όσο καθυστερεί η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό θα υπάρχει πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Aθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, στο περιθώριο της υπογραφής του μνημονίου για τους Παγκόσμιους Αγώνες Κωφών, που θα γίνουν στην χώρα μας το 2013.

«Με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα γίνει ανάπλαση μιας περιοχής, που ήταν υποβαθμισμένη, ενώ παράλληλα θα γίνει ανάπλαση σε μια άλλη περιοχή στο κέντρο, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πρέπει να γίνονται πάρκα που θα δώσουν οξυγόνο στα παιδιά μας. Πρέπει λοιπόν να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού», πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης και εκτίμησε ότι τελικά το γήπεδο θα γίνει.

«Εμείς, ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», σημείωσε, «δεν έχουμε εμπλακεί στην κατασκευή του γηπέδου. Πιστεύω όμως ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, θα ξεκαθαρίσει το θέμα και θα γίνει το γήπεδο».

Όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, «η Πολιτεία έχει υποχρέωση να παραχωρεί χώρους για χρήση, στους οποίους οι ομάδες να κατασκευάζουν τα γήπεδά τους». «Αυτό έγινε με το γήπεδο του Ολυμπιακού και είναι μεγάλη υπόθεση, έγινε με τη Λάρισα, θα γίνει λοιπόν και με τον Παναθηναϊκό», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Πρόβλημα αυτή τη στιγμή έχει η ΑΕΚ, ενώ ο ¶ρης και ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνουν γήπεδα εκτός πόλης. Χρέος της Πολιτείας είναι να βοηθήσει τις ομάδες με την παραχώρηση κατάλληλων χώρων».

Όσον αφορά εξάλλου το θέμα της βίας στα γήπεδα, ο κ. Ιωαννίδης γνωστοποίησε πως εχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι ραντεβού με τον πρόεδρο της Super League τον κ. Πηλαδάκη. «Σεβόμενοι το αυτοδιοίκητο δεν θέλουμε να επέμβουμε. Όμως ορισμένα πράγματα πρέπει να τακτοποιούνται σε συνεργασία με την Πολιτεία», επεσήμανε χαρακτηριστικά .