Κόσμος
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 17:14

Στο Λευκό Οίκο ο Ομπάμα

Στο Λευκό Οίκο έφθασε λίγο πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδος) ο Μπαράκ Ομπάμα, όπου είχε συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Λίγο αργότερα μπήκαν μαζί σε μια μαύρη λιμουζίνα για να οδηγηθούν στο Καπιτώλιο, όπου ο Ομπάμα θα ορκιστεί ως ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο Λευκό Οίκο έφθασε λίγο πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδος) ο Μπαράκ Ομπάμα, όπου είχε συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Λίγο αργότερα, στις 17:45 ώρα Ελλάδος, ο κ. Μπους βγήκε από το Λευκό Οίκο συνοδευόμενος από τον γελαστό Μπαράκ Ομπάμα και μπήκαν μαζί σε μια μαύρη λιμουζίνα για να οδηγηθούν στο Καπιτώλιο, όπου ο Ομπάμα θα ορκιστεί ως ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο κ. Μπους θα παραμείνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τις 19.00 ώρα Ελλάδας, την ώρα δηλαδή που ο νέος πρόεδρος θα ορκιστεί στη βίβλο του Αβραάμ Λίνκολν ως ο επόμενος (και πρώτος μαύρος) πρόεδρος της χώρας.

Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα αποτελεί φόρο τιμής στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τα πολιτικά δικαιώματα των ανθρώπων τόνισε ο ηθοποιός Ντένζελ Ουάσιγκτον.

«Περιμέναμε πολύ καιρό να φτάσουμε ως εδώ ... Τώρα πρέπει να αναμειχθούμε. Η υπόθεση αφορά όλους μας», δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 240.000 επισήμους που περιμένουν στους -5 βαθμούς Κελσίου την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, αύριο Τετάρτη στη Γερουσία θα γίνει η ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού της Χίλαρι Κλίντον στη θέση της υπουργού Εξωτερικών της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.