Αθλητικά
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 14:18

Στη Λάρισα για ενάμισι χρόνο ο Στέλιος Γιαννακόπουλος

Παίκτης της Λάρισας θα είναι για τον επόμενο 1,5 χρόνο ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο Stelios -όπως έγινε γνωστός στην Αγγλία- επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 5,5 χρόνια παραμονής στην Πρέμιερσιπ και γίνεται ο δεύτερος πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 -μετά το Νίκο Νταμπίζα- που θα φοράει τα «βυσσινί».

Την απόκτηση του Στέλιου Γιαννακόπουλου ανακοίνωσε επισήμως η Λάρισα. Ο 35χρονος μέσος υπέγραψε με την ομάδα του θεσσαλικού κάμπου συμβόλαιο διάρκειας ενάμισι έτους (έως το καλοκαίρι του 2010).

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 5,5 χρόνια παραμονής στην Αγγλία και γίνεται ο δεύτερος πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 -μετά το Νίκο Νταμπίζα- που θα φοράει τα «βυσσινί». Στην ΑΕΛ θα πάρει τη φανέλα με το αγαπημένο του Νο7.

Ο Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1974, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Δόξα Βύρωνα, ενώ το επαγγελματικό ντεμπούτο του το έκανε με τον Εθνικό Αστέρα. Το 1993 μεταπήδησε στην Πανηλειακό, πρωταγωνιστώντας στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του Πύργου ως την Α΄ εθνική. Το καλοκαίρι του 1996 μεταγράφηκε, μαζί με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, στον Ολυμπιακό και συνέδεσε το όνομά του με την αναγέννηση των Πειραιωτών, με τους οποίους κατέκτησε επτά πρωταθλήματα σε ισάριθμες περιόδους (1997-2003), καθώς και ένα κύπελλο (1999), ενώ πραγματοποίησε και εξαιρετικές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, πέτυχε το παρθενικό τέρμα των «ερυθρολεύκων» στο θεσμό, στο 1-0 του ΟΑΚΑ επό της Πόρτο την περίοδο 1997-98, ενώ ένα χρόνο αργότερα έφτασε με τον Ολυμπιακό ως τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Το καλοκαίρι του 2003 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας στην Μπόλτον. Για τρία χρόνια ήταν στα βασικά πλάνα του Σαμ Αλαρντάις και βοήθησε τους Γουόντερερς να έχουν μία σταθερή πορεία στην πρέμιερ λιγκ, αλλά και να φτάσουν ως τον τελικό του Λιγκ Καπ, το 2004. Μετά την αποχώρηση του Αλαρντάις, ο "Stelios" (έτσι έγινε γνωστός στην Αγγλία) έχασε τη θέση του βασικού και το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος. Τον Σεπτέμβριο υπέγραψε στη νεοφώτιστη στην πρέμιερσιπ Χαλ, με την οποία όμως είχε μόλις δύο συμμετοχές.

Με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας αγωνίστηκε 74 φορές, σημειώνοντας 11 γκολ), από το 1997 μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Κορυφαία στιγμή του, φυσικά, η κατάκτηση του EURO 2004, αλλά και το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε στις 7 Ιουνίου 2003 στη Σαραγόσα και χάρισε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τη νίκη 1-0 επί της Ισπανίας, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την πρόκριση στα τελικά της Πορτογαλίας.