Πολιτική
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 16:23

Συνάντηση του υπ. Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο

Στη σφυρηλάτηση μίας ακόμα καλύτερης σχέσης μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος για τις ευχαριστίες Παναγόπουλου.

Στη σφυρηλάτηση μίας ακόμα καλύτερης σχέσης μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα ακούω τις απόψεις, θα σέβομαι τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου που αφορούν ζητήματα προς την Πολιτεία, τα οποία θα μελετούμε με πολύ μεγάλη προσοχή, και ασφαλώς θα σέβομαι όλα όσα ανήκουν στην Εκκλησία, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές, σεβασμού των ρόλων και του χώρου της Παιδείας και του χώρου της Εκκλησίας, «και κυρίως υπάρχει διάθεση να συνεργαστούμε διότι αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει γενικότερα την πρόοδο του τόπου μας».

Ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση τέθηκαν και θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης ο κ. Ιερώνυμος απάντησε λέγοντας: «Πολλά και διάφορα θέματα, τα οποία όμως, οπωσδήποτε δεν λύνονται αυτήν την στιγμή. Αλλά θα χρειαστεί επιτροπή ή επιτροπές να ασχοληθούν περισσότερο».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κληθείς να σχολιάσει τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του Περικλή Παναγόπουλου για την παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της ομηρίας του 74χρονου εφοπλιστή, αρκέστηκε να πει πως δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ’ ότι θα έκανε ένας κληρικός σε μία τέτοια περίπτωση.