Πολιτική
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009 05:06

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων.

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 8 με 9 Μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 8 με 9 Μποφόρ και το πρωΐ πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 10 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες τις πρωϊνές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα δυτικά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά το πρωΐ στα νότια 7 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)