Πολιτική
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 11:00

Εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σχετικό σήμα της Ιντερπόλ και έγγραφο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων ένας αρχιμανδρίτης, ιατροί, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.α..

Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σχετικό σήμα της Ιντερπόλ και έγγραφο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο τους οι βρετανικές αρχές ανέφεραν πως είχαν εντοπίσει πλήθος ιστοσελίδων (πάνω από 200) για περιορισμένα μέλη (club members) μέσω των οποίων διεπράττετο το αδίκημα της εμπορικής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Κατόπιν έρευνας στο πλαίσιο επιχείρησης της Αστυνομίας με την κωδική ονομασί Myosis, εντοπίστηκαν Ελληνες χρήστες, οι οποίοι αγόρασαν ή επιχείρησαν να αγοράσουν πρόσβαση και χρόνο ιδιότητας μέλους μέσω πιστωτικών καρτών σε μία ή περισσότερες από τις εν λόγω ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Το κύκλωμα είχε «πλοκάμια» σε συνολικά επτά ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24 ενηλίκων, όλοι άνδρες, εκ των οποίων οι 11 συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό, στο κύκλωμα εμπλέκονται, ένας αρχιμανδρίτης 44 ετών από την πόλη της Σπάρτης, ο οποίος και συνελήφθη στην Αθήνα, ιατροί, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.α.. Δύο από τους υπόπτους τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση, ενώ τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι υπό προϋποθέσεις.