Πολιτική
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 15:09

ΥΠΕΠΘ: Στις σχολικές βιβλιοθήκες παραμένει το βιβλίο της Διδούς Σωτηρίου

Σε δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το βιβλίο «Ματωμένα Χώματα» της συγγραφέως Διδούς Σωτηρίου, απάντησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι το βιβλίο παραμένει στις βιβλιοθήκες των δημοτικών σχολείων της χώρας και είναι στη διάθεση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης.

«Ουδέποτε εδόθη εντολή επιστροφής των βιβλίων στις αρμόδιες διευθύνσεις και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και ουδεμία περίπτωση επιστροφής των βιβλίων έχει αναφερθεί στον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων», υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το βιβλίο «Ματωμένα Χώματα» της συγγραφέως Διδούς Σωτηρίου.

Τα βιβλία, υποστηρίζει το ΥΠΕΠΘ, υπάρχουν στις βιβλιοθήκες των δημοτικών σχολείων της χώρας και είναι στη διάθεση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, με την υπ’ αριθ. 16231/Γ1/6-2-2008 απόφαση του αρμοδίου Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και με την υπ’ αριθ. 23545/Γ1/25-2-2008 εγκύκλιο του αρμόδιου Διευθυντή Σπουδών Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Ε.Π.Θ., το βιβλίο της συγγραφέως Διδούς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα», απεστάλη στις σχολικές βιβλιοθήκες όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, σε αριθμό αντίστοιχο των μαθητών που φοιτούν στη ΣΤ’ τάξη, με σκοπό να δίδεται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς στους μαθητές της εκάστοτε ΣΤ’ τάξης, οι οποίοι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και να το μελετούν ως το τέλος της και να επιστρέφεται, προς χρήση των μαθητών του επόμενου σχολικού έτους. Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται, δίνεται η δυνατότητα να επωφεληθούν του βιβλίου και οι μαθητές των επόμενων σχολικών γενεών.