Πολιτική
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 19:20

ΠΑΣΟΚ: Κατά του κλεισίματος των δρόμων, αλλά υπέρ της αυτονομίας των αγροτών

«Δεν είμαστε υπέρ του κλεισίματος των δρόμων, αλλά στα μπλόκα και στις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων υπάρχει μία δημοκρατία, Υπάρχουν αγρότες οι οποίοι μέσα από τις συλλογικές τους εκπροσωπήσεις παίρνουν αποφάσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είμαστε υπέρ του κλεισίματος των δρόμων, αλλά στα μπλόκα και στις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων υπάρχει μία δημοκρατία. Υπάρχουν αγρότες οι οποίοι μέσα από τις συλλογικές τους εκπροσωπήσεις παίρνουν αποφάσεις. Εμείς σεβόμαστε αυτή την αυτονομία, δεν έχουμε καμία διάθεση κηδεμόνευσης».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική.

«Από αυτή την κυβέρνηση οι αγρότες δεν έχουν να περιμένουν κάτι. Δεν έχουν να περιμένουν λύση στο πρόβλημά τους το βραχυπρόθεσμο και δεν έχουν να περιμένουν όραμα και πρόγραμμα για το πού πηγαίνει η ελληνική γεωργία».

«Εμείς, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, δεν θα επενδύσουμε στον κοινωνικό διχασμό, δεν θα επενδύσουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό. Θεωρούμε αυτονόητο βεβαίως - και νομίζω πως και οι αγρότες θεωρούν αυτονόητο- ότι πρέπει να υπάρχει διέλευση για ευπαθή εμπορεύματα ή για φάρμακα κ.ο.κ., είναι αυτονόητο αυτό για όλους μας» πρόσθεσε απαντώντας σε άλλη ερώτηση.

Ερωτηθείς με «ποια πολιτική νομιμοποίηση θα πει το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση, στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, αν τους κλείσουν» απάντησε: «Με την πολιτική νομιμοποίηση αυτών, οι οποίοι έχουν προετοιμάσει, έχουν συζητήσει, έχουν προλάβει, έχουν εξασκήσει πολιτικές».