Πολιτική
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 19:48

ΠΑΣΟΚ - Επίθεση στην κυβέρνηση και προτάσεις για την οικονομία

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία εξαπέλυσε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Πορεία της Οικονομίας - Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».

Μεταξύ άλλων ζήτησε από την κυβέρνηση «να σταματήσει την διαχείριση της οικονομικής κρίσης με επικοινωνιακούς όρους και την ανακοίνωση αποσπασματικών μέτρων, να μη δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο τα αναπτυξιακά αποθέματα της χώρας - προσφεύγοντας σε κρυφό πανάκριβο δανεισμό υποθηκεύοντας μελλοντικά έσοδα του προϋπολογισμό - και να διαχειριστεί με διαφάνεια τους δημόσιους πόρους».

Ζήτησε ακόμη να κατατεθεί στη Βουλή το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προτού υποβληθεί στην Κομισιόν, αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός για το 2009 και να δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα δανειακών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου.

Όλα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ που ήταν παρόντα στη συνέντευξη περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας. Όπως ανέφερε η κ. Κατσέλη, «επανακαταθέτουμε κωδικοποιημένες τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πρόγραμμα αντιμετώπισης του οικονομικού αδιεξόδου». «Ζητάμε ανατροπή της κυβέρνησης για μια ανατροπή της πολιτικής» πρόσθεσε.