Ένταση και επεισόδια περιορισμένης έκτασης, μεταξύ αστυνομικών και απεργών, σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όταν αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ προσπάθησε να μπει στο υπουργείο για να επιδώσει ψήφισμα των απεργών. ΑΔΕΔΥ: Αναίτια απρόκλητη και βάναυση επίθεση των ΜΑΤ.
Ένταση και επεισόδια περιορισμένης έκτασης, μεταξύ αστυνομικών και απεργών, σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όταν αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ προσπάθησε να μπει στο υπουργείο για να επιδώσει ψήφισμα των απεργών.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για αναίτια απρόκλητη και βάναυση επίθεση των ΜΑΤ και για πρωτοφανή επίθεση στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το ταμείο τους. Στη μία μετά το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου και διαδήλωσαν με κεντρικό αίτημα την άμεση καταβολή συντάξεων και εφάπαξ, καθώς και την οικονομική ενίσχυση του ταμείου τους.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου, κατήγγειλε τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «επιστρέφει τους εργαζόμενους σε μαύρες μέρες αυταρχισμού, την ίδια ώρα που με ευθύνη της βυθίζεται το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων».
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων, Παναγιώτης Βαβουγιός, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε πως «χάσαμε τους γιατρούς, χάσαμε τα φάρμακα, ο ΟΠΑΔ από το καλύτερο ταμείο κατάντησε το χειρότερο».
Στο ψήφισμα των απεργών αναφέρεται πως την Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσει το χρόνο πραγματοποίησης νέας απεργιακής κινητοποίησης μέσα στο Φεβρουαρίου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη (στο άγαλμα του Βενιζέλου), στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε για σήμερα η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) Ν/Τ ΑΔΕΔΥ. Στην κεντρική ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, αναφέρθηκε στα χρέη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) - ιδιαίτερα του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης - προς δημόσια νοσοκομεία και κλινικές καθώς και στα προβλήματα του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, τονίζοντας ότι το ταμείο αυτό πρέπει να ενισχυθεί άμεσα, με 650 εκ. ευρώ από το κράτος, ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προς ασφαλισμένους και τρίτους.