Κόσμος
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 16:19

Ισπανία: Εξι συλλήψεις για υπόθεση απάτης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Στη σύλληψη έξι ατόμων για υπόθεση απάτης ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου προχώρησε η ισπανική αστυνομία. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ένας από τους συλληφθέντες θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της απάτης, οι εμπλεκόμενοι στην οποία φέρεται να προχώρησαν σε πλαστογραφίες για να αυξηθεί η τιμή της μετοχής μίας βρετανικής εταιρείας.

Στη σύλληψη έξι ατόμων για υπόθεση απάτης ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου προχώρησε η ισπανική αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ένας από τους συλληφθέντες θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της απάτης, οι εμπλεκόμενοι στην οποία φέρεται να προχώρησαν σε πλαστογραφίες για να αυξηθεί η τιμή της μετοχής μίας βρετανικής εταιρείας.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της βρετανικής εταιρείας ανεστάλη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2005 όταν άρχισαν οι ανακρίσεις για την απάτη.

Οι συλλήψεις έγιναν στη Μαδρίτη, το Ελτσε (νοτιο-ανατολικά) και τη Βαρκελώνη. Στην τελευταία συνελήφθησαν τέσσερις από τους υπόπτους και από ένας στις δύο άλλες πόλεις.

Η εταιρεία ψευδώς υποστήριξε ότι είχε εμπορικές δοσοληψίες με την κυβέρνηση της Αργεντινής και ότι είχε κεφάλαια στην Βραζιλία. Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το όνομα και τη δραστηριότητα της βρετανικής εταιρείας ούτε τις ταυτότητες των υπόπτων για εμπλοκή στην απάτη.