Πολιτική
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 16:44

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για επίδομα θέρμανσης και ανέργους

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση κατά συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ταμείο Εγγυήσεων, με αφορμή τροπολογίες για το επίδομα θέρμανσης και τα μέτρα για τους ανέργους, μέτρα τα οποία το ΠΑΣΟΚ –δια στόματος Θ. Πάγκαλου και Λ. Κατσέλη- χαρακτήρισε «άθλια προεκλογική ψηφοθηρική προπαγάνδα της ΝΔ».

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση κατά συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ταμείο Εγγυήσεων, με αφορμή τροπολογίες για το επίδομα θέρμανσης και τα μέτρα για τους ανέργους, μέτρα τα οποία το ΠΑΣΟΚ –δια στόματος Θ. Πάγκαλου και Λ. Κατσέλη- χαρακτήρισε «άθλια προεκλογική ψηφοθηρική προπαγάνδα της ΝΔ».

Από την πλευρά της η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για μικροκομματική, αντιπολιτευτική πολιτική και τόνισε ότι τα μέτρα αυτά είναι μέτρα προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Έστειλε επίσης μήνυμα στην κοινωνία πως «και το τελευταίο ευρώ, είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε από τα κοινοτικά κονδύλια, θα πάει για τη στήριξη τους».

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 74,που αφορά τα μέτρα για τους ανέργους, οι οποίοι «μετατρέπονται σε επαίτες».

Στο ίδιο κλίμα και οι επικρίσεις των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων έκαναν λόγο για «ομηρία και εμπαιγμό των ελλήνων πολιτών και των ανέργων».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Λέγκας υπεραμύνθηκε του επιδόματος θέρμανσης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι δεν δικαιούται να μιλά γιατί «παρέδωσε μια Ελλάδα βιτρίνας και εικονικής πραγματικότητας με πίσω της χιλιάδες προβλήματα».