Πολιτική
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 21:00

ΠΑΣΟΚ: Ευχόμαστε οι αποφάσεις για τους αγρότες να είναι σύννομες με το κοινοτικό δίκαιο

«Να σοβαρευτεί και να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ζήτησε από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην αποστροφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη ότι «τα χρήματα (500 εκατ. ευρώ) αποτελούν αποζημιώσεις και όχι ενισχύσεις».

«Να σοβαρευτεί και να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ζήτησε από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην αποστροφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη ότι «τα χρήματα (500 εκατ. ευρώ) αποτελούν αποζημιώσεις και όχι ενισχύσεις». Μάλιστα, εξέφρασε την ευχή οι αποφάσεις της κυβέρνησης να είναι σύννομες με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Επικρίνοντας το κυβερνών κόμμα για την ακολουθούμενη αγροτική πολιτική, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισήμανε πως το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής από το 2004 έχει συνέλθει μόνο μια φορά, εν αντιθέσει με τις 11 φορές που συνεκλήθη στην διάρκεια της προηγούμενης οκτατετίας. Αυτό, όπως ανέφερε, αναδεικνύει την «αναξιοπιστία της κυβέρνησης και στο θέμα αυτό».