Πολιτική
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 11:20

ΟΣΕ: Δενδροφύτευση στο Σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας

Δενδροφύτευση στον χώρο του Σιδηροδρομικού σταθμού της Αθήνας άρχισε τη Δευτέρα ο ΟΣΕ στο πλαίσιο του έργου «Πειραιάς-Τρεις Γέφυρες».

Δενδροφύτευση στον χώρο του Σιδηροδρομικού σταθμού της Αθήνας άρχισε τη Δευτέρα ο ΟΣΕ στο πλαίσιο του έργου «Πειραιάς-Τρεις Γέφυρες».

Ο ΟΣΕ έχει δεσμευθεί ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδώσει για χρήση στους κατοίκους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση 20.000 τ.μ. ελεύθερους χώρους πράσινου, με τη δενδροφύτευση 20.000 δένδρων και θάμνων στην Αθήνα απ' όπου περνάει η σιδηροδρομική γραμμή.

Στο πλαίσιο αυτό, φυτεύτηκαν τη Δευτέρα στο χώρο του Σιδηροδρομικού σταθμού της Αθήνας τρεις φοίνικες ύψους 5 μέτρων, ενώ τις επόμενες μέρες, θα μεταφυτευθούν 14 δένδρα που ήδη υπάρχουν στον σταθμό και θα φυτευτούν 14 νέα δένδρα. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, επιλέχθηκαν πλατάνια ειδικού τύπου που ευδοκιμούν σε αστικές περιοχές.

«Ο ΟΣΕ με τον τρόπο αυτό κάνει πράξη τη δέσμευσή του να αυξήσει το πράσινο σε όλο το μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα στην Αθήνα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο δήμος Αθηναίων είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων του ΟΣΕ της εταιρείας «Εθνικός Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Υποδομής ΑΕ» και κατά παντός υπευθύνου για την κοπή 71 δέντρων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα Σεπόλια (17 μουριών, 15 πεύκων, 32 σοφόρων, τεσσάρων κυπαρισσιών, τριών σφενδαμίων και μεγάλων θάμνων) λόγω έργων του Οργανισμού.