Πολιτική
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 15:11

Κόντρα για το ΕΣΥ

Κόντρα για το ΕΣΥ ξέσπασε μετά από συνέντευξη τύπου στελεχών του ΠΑΣΟΚ για θύματα υγείας στην οποία χαρακτήρισαν τον υπουργό Υγείας «πρωταθλητή στην αναξιοπιστία και στην ανακολουθία». Για «προσφυγή σε ύβρεις, αναξιοπιστία και έλλειψη ήθους» έκανε λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Πρωταθλητή στην αναξιοπιστία και στην ανακολουθία» χαρακτήρισε τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας Γιώργος Φλωρίδης κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακά τεχνάσματα που δεν μπορούν να απαλείψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του υπουργού».

Σε κοινή συνέντευξη τύπου για θέματα υγείας μαζί με τους Μανώλη Σκουλάκη, εισηγητή ΚΤΕ Υγείας του κόμματος και Ηλία Καρανίκα, γραμματέα του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για «ολοκληρωτική απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και αναφέρθηκαν σε επιμέρους τομείς, στους οποίους υπάρχει ήδη, όπως είπαν, τεράστιο πρόβλημα.

Ο κ. Φλωρίδης κατήγγειλε ότι στο θέμα των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού «δεν έχει προχωρήσει τίποτα», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των προμηθειών, είπε ότι αυτές «γίνονται με το σταγονόμετρο» και χαρακτήρισε το νέο νόμο «ανεφάρμοστο και μνημείο επιπολαιότητας».

Σχετικά με το θέμα των εντατικών μονάδων, είπε ότι από το 2005 έως και σήμερα είναι ανενεργές 150 μονάδες εντατικής θεραπείας, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Δ. Αβραμόπουλος: Έλλειψη ήθους από το ΠΑΣΟΚ

¶μεση ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας που κατηγόρησε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «ότι προσφεύγουν σε ύβρεις», πράγμα που δηλώνει την «αναξιοπιστία τους και την έλλειψη ήθους». Λυπούμεθα για το επίπεδο, στο οποίο θέλουν οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να οδηγήσουν τον εθνικό διάλογο για την υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε απάντηση στα όσα υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ κατά τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση ολοκλήρωσε και καταθέτει στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδος Σχέδιο Νόμου, που αφορά στη Συλλογική Σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με την ΟΕΝΓΕ, στη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων και των Ασφαλιστικών Ταμείων και στην έκτακτη πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών, θέματα που το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε τόλμησε ή ακόμα και επεχείρησε να αγγίξει, οι εκπρόσωποι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όρισαν σημερινή συνέντευξη τύπου, από τον πανικό τους να ακυρώσουν τη μεγαλύτερη παρέμβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».