Αθλητικά
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 11:17

Στην Πόρτσμουθ ο Φάνης Γκέκας

Στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Πόρτσμουθ θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν ο Φάνης Γκέκας. Μετά από εισήγηση του προπονητή των «Πομπέις», Τόνι Ανταμς, ο Έλληνας επιθετικός αποκτήθηκε ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι. Με τον Αγγελο Χαριστέα προτίθεται να καλύψει το κενό του Γκέκα η Λεβερκούζεν.

Στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Πόρτσμουθ θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν ο Φάνης Γκέκας.

Ο προπονητής των «Πομπέις», Τόνι Ανταμς εισηγήθηκε την απόκτησή του και η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου συμφώνησε για τον δανεισμό του από την Λεβερκούζεν, μέχρι το καλοκαίρι. Στη σχετική συμφωνία υπάρχει όρος που δίνει στην Πόρτσμουθ το δικαίωμα να αποκτήσει τον Γκέκα με κανονική μεταγραφή τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αναφερόμενος στην απόκτηση του Ελληνα διεθνή επιθετικού, ο Ανταμς, τόνισε: «Οι επιδόσεις που έχει στο σκοράρισμα είναι φανταστικές».

Από την πλευρά του ο Φάνης Γκέκας τόνισε: «Ήταν πάντα μία μεγάλη επιθυμία μου να παίξω στην Αγγλία. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα του κόσμου, όμως σκόραρα πολλές φορές στη Γερμανία και ελπίζω ότι μπορώ να το κάνω και στην Αγγλία».

Ο Γκέκας τη σεζόν 2006-07 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα, πετυχαίνοντας 20 γκολ με τη φανέλα της Μπόχουμ.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η Λεβερκούζεν θα καλύψει το κενό του Γκέκα στην επίθεση με έναν άλλο Ελληνα φορ, καθώς είναι στην τελικές επαφές με την Νυρεμβέργη για την απόκτηση του Αγγελου Χαριστέα, σήμερα τελευταία ημέρα των μεταγραφών, πιθανότατα ως δανεικού μέχρι το τέλος της σεζόν.