Πολιτική
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 10:16

Νέα ένταση στο λιμάνι του Πειραιά

Νέα ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 10 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με τους άνδρες των ΜΑΤ να προσπαθούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους αγρότες, κάνοντας χρήση χημικών. Στο λιμάνι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους Κρήτες αγρότες.

Νέα ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 10 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Περίπου 150 αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους αγρότες κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων, ενώ από την πλευρά τους οι αγρότες απάντησαν με ρίψη αγροτικών προϊόντων και άλλων αντικειμένων.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασε λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση και επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους Κρήτες αγρότες.

Νωρίτερα, το Συντονιστικό Όργανο των 2.000 περίπου αγροτών, που συνεδρίαζε από τα ξημερώματα μέσα στο πλοίο «ΚΡΗΤΗ Ι», είχε αποφασίσει να μη δεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης να μεταβεί αντιπροσωπεία των αγροτών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αποφάσισαν να παραμείνουν στο χώρο του πειραϊκού λιμανιού.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές δήλωσαν πως δεν θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φοβούμενοι την παρείσφρηση ξένων ομάδων.

Στο λιμάνι του Πειραιά θα μεταβού στις 2 μ.μ. και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, όπου θα συναντηθούν με τους αγρότες από την Κρήτη (Πύλη Αγίου Διονυσίου).