Πολιτική
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 12:52

«Ναι» στο διάλογο για την Παιδεία από τη ΔΟΕ

«Ναι» στο διάλογο για την Παιδεία είπε κατ' αρχάς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας. Δ. Μπράτης: Η συμμετοχή των δασκάλων θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα λάβουν. Ανακριβή τα περί παραίτησης του Π. Βερέμη, δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Ναι» στο διάλογο για την Παιδεία είπε κατ' αρχάς η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας, Αρη Σπηλιωτόπουλο.

«Οσες φορές κληθήκαμε να πάρουμε μέρος στο διάλογο πάντα πηγαίναμε. Θα πάμε και τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Μπράτης, διευκρινίζοντας πάντως ότι η συμμετοχή των δασκάλων στο διάλογο θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα λάβουν.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ο υπουργός της ίδιας κυβέρνησης που ψήφισε για τις δαπάνες της Παιδείας το χαμηλότερο ποσοστό. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «σε αυτό το πλαίσιο δεν βλέπουμε να δίδονται λύσεις. Εμείς πάντως, υποβάλαμε το υπόμνημά μας πριν μια εβδομάδα στο υπουργείο. Μετά τις 16 Φεβρουαρίου θα αρχίσουμε και το διάλογο».

«Θα ξεκινήσουμε διμερή διάλογο αντιμετωπίζοντας τα κλαδικά προβλήματα και ζητήσαμε τη συμμετοχή των δασκάλων στο διάλογο για την Παιδεία», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας πως η παρουσία του στο γραφεία της ΔΟΕ αποτυπώνει το σεβασμό του στο ρόλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξάλλου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε παντελώς ανακριβή τα περί παραίτησης του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Πάνου Βερέμη, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει καμία σύγχυση αρμοδιοτήτων με τον κ. Γ. Μπαμπινιώτη (ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στο θέμα του διαλόγου. Ξέρουμε τους ρόλους και όλα είναι καθαρά, τόνισε.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι στο διάλογο προσέρχεται χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και γνωστοποίησε ότι αποδέχθηκε τη θέση του κ. Μπαμπινιώτη για τουλάχιστον έξι μήνες διάλογο.