Πολιτική
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 15:41

Οξύνεται η κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ μετά τα νέα επεισόδια

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησαν τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τις παραιτήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του καταλόγισε «εσκεμμένη προσπάθεια πόλωσης και τεχνητής όξυνσης».

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησαν τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε «χρήση απρόκλητης βίας εκ μέρους των ΜΑΤ σε βάρος των Κρητών αγροτών την ώρα μάλιστα που πλησίαζε ο πρόεδρος του κόμματος για να τους συναντήσει» και ζήτησε τις παραιτήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντιδρώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εξαπέλυσε βολές κατά του ΠΑΣΟΚ: «Δεν πρόκειται, ως κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσουμε το ΠΑΣΟΚ στη συνειδητή και εσκεμμένη προσπάθεια πόλωσης και τεχνητής όξυνσης την οποία κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν είναι υποκινούμενες οι κινητοποιήσεις, ή αν κάποιοι δεν έχουν ξεκάθαρη θέση, δήλωσε πως οι δηλώσεις που έγιναν από διάφορες πλευρές χαρακτηρίζουν αυτές τις πλευρές.

Αυτό που μετράει, πρόσθεσε, είναι η πραγματοποίηση του διαλόγου που έγινε με τους αγρότες. Ανέφερε επίσης πως διάλογο προσφέρθηκε να κάνει και την Κυριακή ο Υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης και τόνισε πως «οι πόρτες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και όλων των υπουργείων, είναι ανοικτές και θα παραμείνουν ανοικτές για όλους όσοι θέλουν να κάνουν πραγματικά διάλογο».