Πολιτική
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 21:45

Σφοδρή αντιπαράθεση για τα δακρυγόνα στον Πειραιά

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τα δακρυγόνα που ερρίφθησαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο μετέβη σήμερα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τα δακρυγόνα που ερρίφθησαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο μετέβη σήμερα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την παραίτηση της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφθασε στο λιμάνι και την ίδια στιγμή έπεσαν τα δακρυγόνα. Τα δακρυγόνα έπεσαν τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έλευση του κ. Παπανδρέου και σε κάθε περίπτωση πριν γίνει αντιληπτό ότι πλησιάζει στο χώρο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Για όξυνση και πόλωση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πιο αναλυτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη και πρόσθεσε: «Ο κ. Παπανδρέου φτάνει στο μπλόκο των αστυνομικών, πριν φτάσει στο λιμάνι. Την ίδια στιγμή, από τα μεγάφωνα μέσα στο λιμάνι ανακοινώνεται η άφιξή του. ¶ρα, πρώτον, τόσο από τα μπλόκα, όσο και από την ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, όπως επαλήθευσαν και μια σειρά από δημοσιογράφοι που ήταν εκεί, δεν το λέμε μόνο εμείς, γίνεται σαφές ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φτάνει στο λιμάνι και την ίδια στιγμή ρίχνουν δακρυγόνα».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αφού τόνισε πως δεν είχε υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς την αστυνομία για τη μετάβαση του κ. Παπανδρέου στο λιμάνι του Πειραιά, σημείωσε πως τα χημικά ερρίφθησαν τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έλευσή του. «Σε κάθε περίπτωση τα δακρυγόνα έπεσαν πριν γίνει αντιληπτό ότι πλησιάζει ο Παπανδρέου στο χώρο» συνέχισε.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει και το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οπότε και καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ εσκεμμένη προσπάθεια πόλωσης. «Την ώρα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, την ώρα που περισσότερο από ποτέ χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σύνεση απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους, το ΠΑΣΟΚ, για μια ακόμα φορά σήμερα επέλεξε να επενδύσει στην όξυνση και την πόλωση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα - περισσότερο από κάθε άλλη μέρα - αντί να αναλώνεται σε κενούς βερμπαλισμούς, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις, στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο του, στους αγρότες της Κρήτης και όλης της χώρας, στην ελληνική κοινωνία συνολικά» ανταπάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.