Πολιτική
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009 05:09

Πρόγνωση καιρού

Νότιοι άνεμοι 7 με 9 Μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Νότιοι άνεμοι 7 με 9 Μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Υφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και στις βορειότερες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες κυρίως στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 9 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)