Αθλητικά
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009 13:25

Νέος πρόεδρος της ΑΕΚ ο Νίκος Θανόπουλος

Νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι από σήμερα ο Νίκος Θανόπουλος, σύμφωνα με σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Στόχος μας το Κύπελλο».

Νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι από σήμερα ο Νίκος Θανόπουλος, σύμφωνα με σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

Ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου διαδέχεται στην προεδρία της «Ενωσης» το Γιώργο Κιντή, έχοντας την πλήρη στήριξη του μεγαλομετόχου της ομάδας, Νίκου Νοτιά.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα που ανέλαβα την προεδρία της ομάδας, αλλά και μεγάλη ευθύνη προς τον κόσμο μας και την ιστορία του συλλόγου», δήλωσε ο Νίκος Θανόπουλος και πρόσθεσε: «Νιώθω δυνατός, διότι έχω τη στήριξη των μετόχων. Η καθημερινότητά μου δεν αλλάζει, όπως είναι γνωστό, ήδη είχα κάποια καθήκοντα στην ομάδα. Έχουμε καλές σχέσεις με τον Στέλιο Μανωλά και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Προτεραιότητά μας είναι να ρίξουμε το βάρος στην ομάδα για να πετύχει».

«Ήταν ο κατάλληλος για να αναλάβει αυτή τη θέση, καθώς τρέχει ήδη την ομάδα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Νοτιάς και υπογράμμισε πως ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ έχει την πλήρη στήριξή του:

«Έχει τη στήριξη από όλους μας και κυρίως από εμένα, όταν μιλάει ο Νίκος Θανόπουλος είναι σαν να μιλάω εγώ. Εγώ μένω στο εξωτερικό και θα ήταν άδικο να αναλάβω εγώ».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Νοτιάς, αντιπρόεδρος θα είναι ο κ. Παντελής Αθίνης, ενώ τόνισε πως θα παραμείνει κοντά στην ομάδα: «Θα στηρίξουμε την ομάδα, θα κάνουμε ό,τι πρέπει για την ομάδα. Η θητεία μας δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την οικονομία, αλλά εμείς θα παραμείνουμε».

Ντούσκο: Στόχος μας το Κύπελλο

Εν τω μεταξύ για τους στόχους της ΑΕΚ στη φετινή πολυτάραχη σεζόν, αλλά και για τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής χρονιάς, μίλησε στο NovaΣπορ FM ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

«Έχω πει από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, ότι η ΑΕΚ έχει στόχο το κύπελλο και την όσο το δυνατό καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Οπωσδήποτε, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Από παιχνίδι σε παιχνίδι νομίζω ότι το δείχνουμε. Πιστεύω ότι η προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος και θα έχει καλά αποτελέσματα. Όλοι μαζί θέλουμε η ομάδα να έχει την θέση που αξίζει. Στο ματς με τον Ολυμπιακό, κατά τη γνώμη μου παίξαμε και καλά και ο κόσμος ευχαριστήθηκε. Με ικανοποίησε πολύ αυτό το γεγονός», δήλωσε στην αρχή της συνέντευξής του ο Ντούσκο, ενώ για το χειροκρότημα του κόσμου στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό σχολίασε:

«Ο κόσμος είναι αυτός που πάντα κρίνει και κατά κάποιο τρόπο «οδηγεί» την ομάδα. Δίνει κάποιες κατευθύνσεις. Πιστεύω ότι για εμάς πολύ σημαντική θα είναι η επόμενη χρονιά, από κάθε άποψη»

Για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς:

«Υπάρχουν σκέψεις αλλά έχουμε ακόμα πολύ χρόνο. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε όλο αυτό το διάστημα για το καλύτερο. Βεβαία, περιμένουμε τα αποτελέσματα των συζητήσεων της διοίκησης και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει και θα δούμε. Πιστεύω ότι τη νέα χρονιά θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί»

Για τα σχέδια που κάνει για τα πλέι-οφ:

«Πρέπει να πάρουμε μια καλή θέση στην κανονική περίοδο. Το έχουμε στο μυαλό μας. Στόχος μας είναι να πάρουμε την πιο υψηλή θέση»

Για την πιθανότητα για μεταγραφή «ελεύθερου» παίκτη έως τις 10 Φεβρουαρίου:

«Είχα πει ότι δεν θα φύγει κανένας και δεν θα αποκτήσουμε κανέναν. Δυστυχώς ήρθε η πρόταση από την Πόρτσμουθ για τον Μπασινά ο οποίος μου εξήγησε ότι ήθελε να φύγει. Δε μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο από το να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να τον αφήσω να πάει στην Αγγλία. Μου εξήγησε τους λόγους. Δε νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε κάποιον παίκτη. «Παράθυρο» υπάρχει, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρούμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Νοτιά:

«Θα συναντηθούμε πιθανότατα σήμερα και αύριο θα τα μάθετε όλα...»

Για την ανάπτυξη της ομάδας από τα άκρα με βάση το υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ:

«Σε αυτές τις θέσεις έχουμε πρόβλημα. Πιστεύω ότι όποιος παίζει σε αυτή τη θέση θα δίνει το καλύτερο. Δεν μπορούμε ούτε να κλαίμε ούτε να έχουμε δικαιολογίες».

Για τις πολλές ισοπαλίες της ομάδας:

«Δεν θέλω να πάω πίσω. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τους δικούς μου μήνες στην ομάδα. Υπήρξαν πράγματα που μας πείραξαν και έπαιξαν ρόλο σε αυτά τα αποτελέσματα τα οποία δεν μας άρεσαν. Προσπαθήσαμε όμως πολύ. Αυτές οι ισοπαλίες ανάλογα με το παιχνίδι δεν είναι και τόσο άσχημες. Η ψυχολογία μας διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα από τη στιγμή που δεν χάναμε, μέχρι το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό».

Για τις αναμετρήσεις του κυπέλλου με την Ξάνθη:

«Είναι δυο δύσκολα και δυνατά παιχνίδια. Η Skoda μας έχει αποκλείσει από το κύπελλο στο παρελθόν. Και οι δυο ομάδες θέλουν την πρόκριση, αλλά αν εμείς παίξουμε όπως στα δυο τελευταία παιχνίδια πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε. Είμαι αισιόδοξος.

Για το τι θέλει να αλλάξει περισσότερο στην ΑΕΚ:

«Θέλω να καταλάβουν οι παίκτες τους ρόλους τους στο γήπεδο καλύτερα. Να καταλαβαίνουν από παιχνίδι σε παιχνίδι τι πρέπει να κάνουν και να το κάνουν. Ο καθένας θα πρέπει να σκέφτεται το ίδιο και όχι να κάνει ο,τι θέλει»

Για την υποδοχή του κόσμου στο πρόσωπό του:

«Τους ευχαριστώ όλους. Σημασία δεν έχει η συμπεριφορά τους απέναντί μου, αλλά απέναντι στην ομάδα. Την ομάδα θέλω να στηρίζει και να ακολουθεί με σωστό τρόπο».