Πολιτική
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009 15:59

«Δεν ερρίφθησαν χημικά κατά την παραμονή του Γ. Παπανδρέου στον Πειραιά»

Τη διαβεβαίωση πως δεν έγινε χρήση δακρυγόνων κατά τη διάρκεια της παραμονής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, παραπέμποντας στις χθεσινές ανάλογες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Τη διαβεβαίωση πως δεν έγινε χρήση δακρυγόνων κατά τη διάρκεια της παραμονής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, παραπέμποντας στις χθεσινές ανάλογες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/03/1624994.htm .

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης στον κ. Μαρκογιαννάκη.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Αστυνομίας κατά την κινητοποίηση των Κρητών αγροτών στο λιμάνι, ο κ. Αντώναρος αν και ανέφερε πως η επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΛΑΣ δεν ανάγεται στη σφαίρα ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, πρόσθεσε πως όπου χρειάστηκε, έγινε λελογισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να απωθηθούν οι αγρότες και να μη γίνει διαδήλωση με βαρέα γεωργικά μηχανήματα κάτι που ακινητοποιούσε όλη την πόλη.

Σημείωσε επίσης πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει διαδηλώσεις με τρακτέρ, απάντησε πως υπάρχει η κοινή λογική και το συμφέρον του συνόλου.

Με αφορμή άλλη ερώτηση, υπενθύμισε πως η κυβέρνηση καταδίκασε και τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, ενώ επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του: «Δεν θυμάμαι να το έκανε με εξίσου ξεκάθαρο τρόπο και το κόμμα της ξιωματικής αντιπολίτευσης. Μισόλογα, ναι μεν αλλά και διάφορα τέτοια είπε» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για την επικείμενη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο, επανέλαβε πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι «η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες είναι σύννομη με τους κοινοτικούς κανόνες».

Τέλος, καταφέρθηκε για άλλη μία φορά κατά του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για τη πραγματοποίηση συνάντησης του κ. Χατζηγάκη με τους αγρότες της Κρήτης: «Η παραφιλολογία γύρω από την παρουσία του κ. Χατζηγάκη στις Βρυξέλλες δεν εξυπηρετεί σε τίποτα». Πρόσθεσε δε πως ο υπουργός είχε προτείνει στους αγρότες να τους δει την Κυριακή ή εν ανάγκη τη Δευτέρα το πρωί, αλλά και μετά την επιστροφή του στην Αθήνα αύριο.

«Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες από την πλευρά των αγροτών και ασύστατοι ισχυρισμοί από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν έχουν καμία βάση» κατέληξε.