Πολιτική
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009 16:24

ΠΑΣΟΚ: Επιχειρούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο», παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις δηλώσεις των κ.κ. Αντώναρου και Μαρκογιαννάκη για τα δακρυγόνα την ώρα τη επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Απέρριψε τα περί «προβοκατόρικης εκμετάλλευσης των γεγονότων» από το ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το άσπρο - μαύρο», παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις δηλώσεις των κ.κ. Αντώναρου και Μαρκογιαννάκη για τα δακρυγόνα την ώρα τη επίσκεψης του προέδρου του Κινήματος χθες στο λιμάνι του Πειραιά http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/04/1625374.htm .

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υποχρεούται να δίνει αναφορά που είναι, ενώ αντίθετα η αστυνομία υποχρεούται να προστατεύει ένα θεσμικό παράγοντα, όπως και κάθε πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Δεν υποχρεούται ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να ενημερώνει την αστυνομία για οποιαδήποτε συνάντησή του με τους πολίτες, αν γινόταν αυτά θα ζούσαμε σε άλλη χώρα... Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «είναι σαφές ότι έπεσαν χημικά στην περιοχή, την ώρα της επίσκεψης του κ.Παπανδρέου, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι «δεν έκανε το προφανές: να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μαρκογιαννάκη για το περιστατικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως δεν διετάχθη ούτε καν έρευνα, κάτι που όπως είπε, σημαίνει είτε πλήρη αναισθησία, είτε πρωτοφανή επικινδυνότητα της κυβέρνησης στον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ασφάλεια κάθε πολίτη.

Τέλος, σε παρατήρηση περί «προβοκατόρικης εκμετάλλευσης των γεγονότων από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν κάθετος: «Δεν δέχομαι, ούτε στο ελάχιστο αυτό που ειπώθηκε ... Οι πολίτες είδαν τις εικόνες και έχουν ήδη κρίνει».