Πολιτική
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 05:07

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωΐ τοπικά 6 Μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακά και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωΐ τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακά και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Στα βόρεια σταδιακά θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα μέχρι 7 Μποφόρ. Από το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια και ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)