Πολιτική
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 15:01

Αρ. Σπηλιωτόπουλος: Χρήσιμη η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο διάλογο για την Παιδεία

Απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος θέτει τρεις όρους για τη συμμετοχή στο διάλογο για την Παιδεία, απέστειλε ο υπουργός Παιδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος.

Απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος θέτει τρεις όρους για τη συμμετοχή στο διάλογο για την Παιδεία http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/02/1624335.htm , απέστειλε ο υπουργός Παιδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος.

Σε αυτή, αναφερόμενος στις προϋποθέσεις που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν τον τερματισμό της διαδικασία δικαιόχρησης των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών με τα ξένα Πανεπιστήμια και το πάγωμα του νόμου-πλαισίου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει πως ό,τι ισχύει αποτελεί νόμου του κράτους. Προσθέτει όμως πως κάποιες από τις ρυθμίσεις θα μπορούσαν να δεχθούν χρήσιμες τροποποιήσεις που θα βελτιώσουν την εφαρμογή τους.

Σχετικά με την προϋπόθεση η κυβέρνηση να αναλάβει τη δέσμευση για άμεση και ουσιαστική αύξηση των χρηματοδοτήσεων για την εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει: «Είμαστε σύμφωνοι με την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης στην Παιδεία. Είναι στις προθέσεις μου, να διεκδικήσω το ανώτερο δυνατό ποσοστό και ελπίζω ότι, ως προς αυτό, θα έχω την υποστήριξή σας».

Καταλήγοντας καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στο διάλογο: «Επειδή, κ. Πρόεδρε, εκτιμώ την εμπειρία σας, η συμμετοχή του κόμματός σας στον διάλογο στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος το οποίο όλοι υπηρετούμε, εξακολουθώ να θεωρώ ότι θα είναι χρήσιμη».