Πολιτική
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 18:06

ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο να γαντζωθούν στην εξουσία έχουν στη ΝΔ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την οικονομική κρίση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως ανέφερε, στη ΝΔ υπάρχει «εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης» και «αντί σχεδίου εξόδου από την κρίση σχέδιο για να γατζωθούν στην εξουσία και προσπάθεια προσωπικής διάσωσης του κάθε βουλευτή».

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την οικονομική κρίση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως ανέφερε, στη ΝΔ υπάρχει «εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης» και «αντί σχεδίου εξόδου από την κρίση, σχέδιο για να γατζωθούν στην εξουσία και προσπάθεια προσωπικής διάσωσης του κάθε βουλευτή».

Αντιθέτως, πρόσθεσε, το ΠΑΣΟΚ «ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στη συναίνεση που ζήτησε ο πρωθυπουργός έναντι της κρίσης, υποστήριξε πως ο κ. Καραμανλής «δεν ζητά συναίνεση, αλλά συνενόχους, γιατί αν ήθελε συναίνεση θα είχε δεχθεί από την αρχή της διακυβέρνησής του τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την διαφάνεια, την Παιδεία και την Οικονομία».

Συμπληρώνοντας πως «το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία αυτοκαταστροφής, στην οποία μας έβαλε η ΝΔ, ή αν θα επιλέξουμε μια άλλη πορεία που προτείνει και εγγυάται το ΠΑΣΟΚ», επανέλαβε το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διεξαγωγή εκλογών.

Ερωτηθείς σχετικά με σημερινή συνέντευξη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση και τα όσα ανέφερε για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε για άλλη μία φορά: «Παρακολουθούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε να επέμβουμε στα εσωτερικά άλλου κόμματος, πιστεύουμε όλο και περισσότερο ότι θα πετύχουμε την αυτοδυναμία που διεκδικούμε, ακόμα και αν την πετύχουμε θα ανοιχτούμε σε ευρύτερες δυνάμεις γύρω μας, πόσο μάλλον σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί αυτοδυναμία».