Πολιτική
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 05:01

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Βροχές από το μεσημέρι στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το βράδυ στα νοτιότερα τμήματα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες από το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ στη Δυτική Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)