Πολιτική
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 05:07

Πρόγνωση καιρού

Καταιγίδες στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί τοπικά 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Καταιγίδες στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί τοπικά 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 Μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακά στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)