Πολιτική
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ανατολική και Νότια νησιωτική Ελλάδα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με σποραδικές βροχές τις πρωϊνές ώρες στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά αργότερα θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον 1 έως 11 βαθμούς και στα νησιά από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις όπου στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να βρέξει τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.