Πολιτική
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009 10:31

Στη Μεσσηνία ο Γ. Παπανδρέου

Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα (Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα») θα μιλήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Προστασία στους αδυνάτους και στήριξη στη μεσαία τάξη, οι προτεραιότητες στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τη Μεσσηνία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα (Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα») και θα συναντηθεί με τοπικά στελέχη του Κινήματος.

Σε δήλωσή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αναφέρεται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως επισημαίνει, σε περίοδο κρίσης το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να προστατεύσεις τους αδύναμους και να στηρίξεις τη μεσαία τάξη.

«Μπροστά στην κρίση -τονίζει- είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη η ανόρθωση του κοινωνικού κράτους, η επένδυση στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, που θα μειώσει τις δαπάνες σε κάθε ελληνική οικογένεια».

«Επιμένουμε και για τις δημόσιες επενδύσεις που θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας», υπογραμμίζει.

Ο αργηγός του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που θα μεταφέρουν το βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα στα υψηλά εισοδήματα και στον πλούτο, που σήμερα μπορεί και φοροδιαφεύγει και τέλος τονίζει την ανάγκη για «ένα ισχυρό κράτος, όχι μεγάλο και σπάταλο αλλά επιτελικό».

Πηγή: ΑΠΕ