Πολιτική
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 10:10

Φ. Κουβέλης: Κανείς στο ΣΥΝ δεν μπορεί να επιβάλει σιωπητήριο

Στην κριτική που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΣΥΝ απαντά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία δύναμη στον Συνασπισμό που μπορεί να επιβάλλει σιωπητήριο.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν πρέπει να μένει αδιάφορος για το περιεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας επαναλαμβάνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, απαντώντας και στην κριτική που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΣΥΝ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα«, ο κ. Κουβέλης τονίζει πως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις προεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Οι συγκλίσεις και οι συνεργασίες απαιτούν προγραμματικές συμφωνίες και συμπτώσεις θέσεων. Κι αυτό το στοιχείο απουσιάζει. Μπορεί όμως να υπάρξει κοινή πολιτική δράση των δυνάμεων που διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στη Δεξιά, μέσα και έξω από τη Βουλή, εκεί που υπάρχει κοινός πολιτικός τόπος», σημειώνει.

Απαντώντας στα εσωκομματικά πυρά εξαιτίας της θέσης του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής ή εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας», ο κ. Κουβέλης παρατήρησε πως δεν υπάρχει καμία δύναμη στον Συνασπισμό που μπορεί να επιβάλλει σιωπητήριο. «Οι αποφάσεις βέβαια, είναι υπόθεση της πλειοψηφίας. Καταστατικά όμως συμφωνήσαμε ότι η λειτουργία του ΣΥΝ στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Κι αυτό οφείλουμε όλοι να το υπερασπιζόμαστε σ΄ ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Δεν υπάρχει καμία δύναμη στον ΣΥΝ που μπορεί να επιβάλλει σιωπητήριο», τόνισε.