Πολιτική
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 11:36

Ο ΟΣΕ για το περιστατικό στο σταθμό Δοξαρά

Ανακοίνωση για την έξοδο επιβατικής αμαξοστοιχίας, με μεγάλη ταχύτητα, σε παρακαμπτήριο στο σταθμό Δοξαρά στο δίκτυο Αθήνα - Λάρισα - Θεσσαλονίκη, εξέδωσε ο ΟΣΕ.

Ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό με επιβατική αμαξοστοιχία στο σταθμό Δοξαρά στο δίκτυο Αθήνα - Λάρισα - Θεσσαλονίκη, εξέδωσε ο ΟΣΕ.

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, στις 10:50, η επιβατική αμαξοστοιχία 50 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, βρέθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε παρακαμπτήρια γραμμή του σταθμού Δοξαρά, λίγο πριν από τη Λάρισα, προκαλώντας την ανησυχία των 180 επιβατών της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σταθμάρχης είχε ζητήσει από τους μηχανοδηγούς της αμαξοστοιχίας να αλλάξουν γραμμή και να κινηθούν μέσω της αντίθετης γραμμής (εκείνης που εξυπηρετεί τα τρένα που κατευθύνονται προς την Αθήνα), λόγω έργων που ήταν σε εξέλιξη στο σημείο.

Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο σταθμάρχης ξέχασε τα κλειδιά των γραμμών γυρισμένα προς την παρακαμπτήριο, με αποτέλεσμα το τρένο κατά την είσοδό του στον σταθμό με ταχύτητα περίπου 120 χιλιομέτρων την ώρα, αντί να συνεχίσει την πορεία του προς τη Λάρισα να βρεθεί στην παρακαμπτήριο.

Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός σημειώνει πως το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό από τον μηχανοδηγό, ο οποίος και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Όπως διευκρινίζεται, από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός επιβατών και ανθρωπίνου δυναμικού, δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές, ούτε επηρεάστηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου ο ΟΣΕ προέβη στη σύσταση αρμόδιας επιτροπής η οποία, όπως επισημαίνεται, προχωρά άμεσα σε διερεύνηση για τα αίτια του συμβάντος και στη σύνταξη πορίσματος με τα αποτελέσματα των ερευνών της.