Πολιτική
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 12:00

Αρχίζει αύριο το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Αρχίζουν αύριο Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.

Αρχίζουν αύριο Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.

Το 18ο Συνέδριο έχει κεντρικό του σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό - αντεπίθεση» και αποτελεί κρίκο της επίπονης αλλά σταθερά ανοδικής πορείας του Κόμματος στις συνθήκες νίκης της αντεπανάστασης και υποχώρησης του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

Σε αυτό θα συζητηθεί ως πρώτο θέμα η Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής με τον απολογισμό δράσης του Κόμματος από το 17ο Συνέδριο και τα καθήκοντά του μέχρι το 19ο Συνέδριο.

Ως δεύτερο θέμα θα συζητηθούν οι «εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα - η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό».

Σημειώνεται ότι οι Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και για τα δύο θέματα βρήκαν τη γενική επιδοκιμασία στις Κομματικές Οργανώσεις και στις προσυνεδριακές Συνδιασκέψεις, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δημόσιας και εσωκομματικής συζήτησης στις οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Στο 18ο Συνέδριο θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες 90 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και Εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων από 72 χώρες, καθώς και εκατοντάδες προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου.