Πολιτική
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 12:20

Γ. Παπανδρέου: Ισχύει απολύτως η δέσμευση για το 5% στην Παιδεία

Ισχύει απολύτως η δέσμευση για 5% του προϋπολογισμού στην Παιδεία συν 2% για την έρευνα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στη πρώτη συνεδρίαση του αρμόδιου επιτελικού κύκλου στα καινούργια γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.

Η Παιδεία και ο Πολιτισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του αντίστοιχου επιτελικού κύκλου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, στα καινούργια γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.

Στην εισήγησή του, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι τα δύο αυτά ζητήματα καταλαμβάνουν κεντρικές θέσεις στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, και αναφέρθηκε στα τεράστια -όπως είπε- προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, με μείζονα εκείνα της χρηματοδότησης.

Οπως είπε ο κ. Παπανδρέου, ισχύει απολύτως η δέσμευση για 5% του προϋπολογισμού στην Παιδεία συν 2% για την έρευνα, καθώς και η απόδοση στην Παιδεία επιπλέον κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ απο τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου λαμβάνοντας υπόψη του την οικονομική κρίση, υποστήριξε ότι «ακόμα και σε περιόδους κρίσης βρίσκεις χρήματα για να στηρίξεις τις μεγάλες προτεραιότητες, όπως η Παιδεία και ο Πολιτισμός».