Πολιτική
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 13:20

Αντώναρος: Εκτός πραγματικότητας τα σενάρια διαδοχής

Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σχόλια διαδοχολογίας που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή τη χθεσινή παρουσία της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου «Κων. Καραμανλής». Τι είπε για τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σχόλια διαδοχολογίας που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή τη χθεσινή παρουσία της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου «Κων. Καραμανλής».

«Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε -όπως και άλλοι υπουργοί- σε εκδήλωση του Ινστιτούτου. Ερμηνεύετε καταστάσεις με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απορρίπτοντας τα σενάρια διαδοχής.

Όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι κατά τη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου θα εξηγήσει γιατί ζητάει εκλογές, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει τη δημοσιογραφική λειτουργία για μια θεσμική συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο κ. Αντώναρος κατηγόρησε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου ότι αποπειράται να κάνει φραστική αντιπαράθεση και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στην ακατάσχετη εκλογολογία.

Εξάλλου, με αφορμή όσαν είπαν χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και η αρμόδια για εργασιακά θέματα του ΠΑΣΟΚ, Ε.Χριστοφιλοπούλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απόλυτα ανυπόστατους και παραπειστικούς ισχυρισμούς και όπως είπε, αν αυτό δεν οφείλεται σε συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης, τότε πρέπει να αποδοθεί στην ελλιπή και προβληματική γνώση της υπευθύνου του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης.

Σε ερώτηση γιατί αναφέρεται μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ σε όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αντώναρος σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν αναφέρεται στα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν υπάρχουν. «Το παρελθόν είναι εδώ όσο και αν θέλουν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και η ηγετική του ομάδα να πηδήξουν έξω από τη σκιά τους και να πουν ότι αυτό το παρελθόν τους δεν υπάρχει, ότι υπάρχουν από παρθενογένεση, ότι δεν σέρνουν τίποτα από το παρελθόν», επεσήμανε και πρόσθεσε λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου έχει βεβαρημένο υπουργικό παρελθόν και μ'αυτό τον θυμούνται οι Ελληνες πολίτες.