Πολιτική
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 14:02

Γ. Παπανδρέου: Αλλαγή πορείας με νέα κυβέρνηση

Η χώρα έχει άμεση ανάγκη αλλαγής πορείας με μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με απόφαση του ελληνικού λαού, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η χώρα έχει άμεση ανάγκη αλλαγής πορείας με μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με απόφαση του ελληνικού λαού, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Πρέπει επιτέλους να έχουμε ένα ευνομούμενο κράτος και όχι αυτή την κατάσταση ανομίας, διαφθοράς, σπατάλης του δημόσιου πλούτου και πελατειακών σχέσεων, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να είναι σίγουρος ότι η πολιτεία τον προστατεύει».

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ακόμη ότι η χώρα βιώνει βαθιά πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, μια κρίση αξιών και αξιοπιστίας και, αν αυτή η κατάσταση παραταθεί, η κρίση θα βαθαίνει.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρότασή του για εκλογές και για τη στήριξη προς το πρόσωπό του εφόσον επιθυμεί να έχει δεύτερη θητεία, καθώς και για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που αφορούν στην ανάταξη της οικονομίας και την προστασία των αδυνάμων και της μεσαίας τάξης.