Πολιτική
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 05:02

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το Ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά τμήματα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το Ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά τμήματα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Aναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από =2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ που θα ενισχυθούν από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κατά τόπους. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Στερεάς. Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως1 5 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις κατά διαστήματα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι πρόσκαιρα και τοπικού χαρακτήρα. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στα δυτικά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά στα δυτικά και μέχρι το βράδυ σε όλλη τη χώρα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν (5 με 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο 8 Μποφόρ). Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από το βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)