Πολιτική
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 05:09

Πρόγνωση καιρού

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο κα πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο κα πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι αρχικά στα δυτικά και αργότερα και στα ανατολικά. Πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωΐ στα ανατολικά. Ύφεση των φαινομένων το μεσημέρι και από τα δυτικά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 6 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασίας: Από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στη Δυτική Πελοπόννησο κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια τμήματα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Σημαντική πτώση θα σημειώσει τη νύχτα.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση τη νύχτα.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση θα σημειώσει από το μεσημέρι.

Ο καιρός αύριο

Βροχές, τοπικά καταιγίδες και στα ορεινά χιόνια, στα δυτικά, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στο Αιγαίο 8 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)