Πολιτική
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 04:55

Πρόγνωση καιρού

Χαμηλές θερμοκρασίες, ενισχυόμενους ανέμους στα πελάγη, τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια και βελτίωση του καιρού από τα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Χαμηλές θερμοκρασίες, ενισχυόμενους ανέμους στα πελάγη, τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια και βελτίωση του καιρού από τα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Βελτίωση από το απόγευμα από τα δυτικά. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πιθανώς 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις. Παροδικές χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια. Πιθανότητα καταιγίδων στις Σποράδες. Στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα νότια 8 και αργότερα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές στα νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες. Ύφεση το βράδυ. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και αργότερα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Προς το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα βορειότερα τμήματα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, της Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωΐ στο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)