Πολιτική
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 11:13

Πρόταση Γ. Καρατζαφέρη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για μία «πανστρατιά», όπως είπε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.: «Κύριε πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να μας βγάλετε από την κρίση, πρέπει να πάμε στον καλύτερο». «Η χώρα έχει κυβέρνηση» απάντησε ο Κ. Καραμανλής, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. για πολιτικό καιροσκοπισμό.

Πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για μία «πανστρατιά», όπως είπε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης.

«Κύριε πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να μας βγάλετε από την κρίση, οι μισοί βουλευτές διαφωνούν, δεν σας θέλουν, πρέπει να πάμε στον καλύτερο», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης και διερωτήθηκε: «Ποια είναι η δύναμη που θα μας βγάλει από την κρίση; Νομίζετε ότι μπορείτε μόνος σας»;

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., όταν μιλάμε για συναίνεση χρειάζονται συγκεκριμένα πράγματα. Πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα που δεν θα είναι ευχαριστά τόνισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραδώσει την εξουσία για το σχηματισμό μίας κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση. «Γιατί δεν δοκιμάζουμε ό,τι δοκιμάσαμε το 1990 με την κυβέρνηση Ζολώτα», πρότεινε.

«Ποιος είναι ο καλύτερος σήμερα; Ο Λουκάς Παπαδήμος; Να τον καλέσουμε να κάνει μία κυβέρνηση, να βάλετε τους υπουργούς σας να βάλει και το ΠΑΣΟΚ τους δικούς του και βάλουν όλοι οι άλλοι από έναν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, και «όταν έχουμε ξεπεράσει την κρίση, να πάμε για εκλογές», τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης.

«Η κρίση είναι πολύ μεγάλη, θα μας φέρει από κάτω ... Δεν μπορούμε να είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων ... Το καλό της Ελλάδος μπορεί να έρθει μόνο αν πιστέψουμε σε μία πανστρατιά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, επισημαίνοντας στον κ. Καραμανλή πως «αν δεν γίνει αυτό, ό,τι κι αν κάνετε, θα σκοντάφτετε στην αδιαλλαξία της αριστερής πτέρυγας».

«Η χώρα έχει κυβέρνηση, υπεύθυνη πολιτική κυβέρνηση», αντέτεινε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. για πολιτικό καιροσκοπισμό. «Δεν είναι πρόταση τα επικοινωνιακά τεχνάσματα», τόνισε μεταξύ άλλων στην απάντησή του προς τον κ. Καρατζαφέρη.