Αθλητικά
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 15:07

«Χρυσή τομή» για τα ντέρμπι των «αιωνίων» την 1η Μαρτίου

Βρέθηκε τελικά η «χρυσή τομή» για τις ώρες διεξαγωγής των ντέρμπι των «αιωνίων» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, την Κυριακή 1η Μαρτίου. Στις 18:30 το ποδοσφαρικό ντέρμπι, στις 22:00 η αναμέτρηση των «αιωνίων» στο μπάσκετ.

Βρέθηκε τελικά η «χρυσή τομή» για τις ώρες διεξαγωγής των ντέρμπι των «αιωνίων» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, την Κυριακή 1η Μαρτίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/18/1631072.htm .

Επειτα από σχετική εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Σταύρου Δουβή, εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας και του ΕΣΑΚΕ, των ομάδων και της αστυνομίας, αποφασίστηκε το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας να αρχίσει στις 18:30 (αντί για τις 19:00) και η αναμέτρηση των «αιωνίων» στο μπάσκετ για την 20η ημέρα της Α1 μπάσκετ στις 22:00 (αντί για τις 21:30).

«Σήμερα έγινε στο υφυπουργείο μία σύσκεψη σχετικά με τις ώρες και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, που έχουν οριστεί για την 1η Μαρτίου. Όπως γνωρίζετε, το παιχνίδι του μπάσκετ, ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά δεν είχε γίνει η κλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έτσι ο αγώνας έπρεπε να διεξαχθεί Κυριακή. Συναντήθηκαν η Σούπερ Λίγκα και ο ΕΣΑΚΕ και όρισαν οι αγώνες να γίνουν στις 7:00μ.μ. και στις 9:30μ.μ. αντίστοιχα. Η αστυνομία δεν δέχτηκε αυτήν την απόφαση και ζήτησε να αλλάξουν οι ώρες, ώστε να καταστεί εφικτή η ασφαλής διεξαγωγή τους, λόγω του ότι αλλαγή ημέρας δεν ήταν δυνατή, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων, τόσο του ποδοσφαίρου όσο και του μπάσκετ», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε:

«Η τελική πρόταση της αστυνομίας, ήταν ο αγώνας του ποδοσφαίρου να αρχίσει στις 6.30μ.μ. και του μπάσκετ στις 10:00μ.μ., την οποία και αποδέχτηκαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς και οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί».

Όσον αφορά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, στο μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού ο κ. Ιωαννίδης είπε: «Όπως δήλωσαν και οι προπονητές των δύο ομάδων, εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι, στο οποίο να επικρατήσει η σύνεση και να αποφευχθεί κάθε έκτροπο, που θα αμαυρώσει τη διεξαγωγή του».