Πολιτική
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009 11:09

H Σέχτα Επαναστατών πίσω από την επίθεση στο Alter

Η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα Τα Νέα.

Η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα Τα Νέα. Η προκήρυξη εστάλη αργά το βράδυ της Παρασκευής και αναφέρει τους λόγους της επίθεσης.

H oργάνωση χαρακτηρίζει την επίθεση χτύπημα - «τελεσίγραφο» προς όλους τους δημοσιογράφους. Η οργάνωση προαναγγέλλει νέα χτυπήματα και στοχοποιεί κάθε δημοσιογράφο. «Ο καιρός που είσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η προκήρυξη είχε αφεθεί στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια αργά το απόγευμα και ενώ είχε αρχίσει η εκτύπωση της εφημερίδας. Ήταν- όπως και η προηγούμενη της ίδιας οργάνωσης- σε CD.

Στο κείμενό τους, οι τρομοκράτες κλιμακώνουν τις απειλές σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξή τους με την οποία αναλάμβαναν την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού (είχε αφεθεί στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου).

Δηλώσεις Δ. Αβραμόπουλου

"H τρομοκρατία ανησυχεί την Ελλάδα, ανησυχεί τους Έλληνες πολίτες. Δεν είναι ένα ζήτημα, που έχει να κάνει μονάχα με μία Κυβέρνηση. Διότι, εάν το δείτε διαχρονικά το ζήτημα, από το 1974 και μετά, δεν κοίταζε η τρομοκρατία ποια κυβέρνηση ήταν στην εξουσία. Για αυτό χρειάζεται συνεννόηση, συνεργασία και διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους Έλληνες πολίτες και βεβαίως, μετωπική στάση όλων εθνικά απέναντι σε αυτήν την απειλή", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

KKE

«Για ποιον δουλεύουν και ποιους ωφελεί η δράση των προβοκατόρικων ομάδων, εκτός άλλων, αποδεικνύεται και από την παρέμβαση του αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα» δηλώνει εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μάκης Μαίλης, ο οποίος τονίζει ότι «ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση».

Συνασπισμός

Από τον Συνασπισμό, το μέλος της ΚΠΕ Π. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «δεν υπάρχει διάλογος με τις σφαίρες και τα κουμπούρια, με αυτούς που κατατρομοκρατούν την κοινωνία σε μια στιγμή μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, που απαιτούνται μαζικοί αγώνες και κινητοποιήσεις». Επαναλαμβάνει ότι «η Αριστερά έχει ανοιχτό ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στην τρομοκρατία» και υπογραμμίζει ότι «η δημοσιογραφία δεν τρομοκρατείται και όταν είναι πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη συμβάλλει καθοριστικά στη δημοκρατία».

ΛΑ.Ο.Σ.

Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος ρωτηθείς να σχολιάσει την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter, δήλωσε:

«Οι τρομοκράτες στοχοποιούν πλέον και τους δημοσιογράφους, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τους λειτουργούς της ενημέρωσης. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσουμε ανάχωμα στην στοχοποίηση προσώπων και θεσμών, από αυτούς που στο όνομα της ελευθερίας σκοτώνουν και την ελευθερία και τη δημοκρατία».