Πολιτική
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 18:48

Aπό τον ΔΑΑ απογειώθηκε το ελικόπτερο

Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών απογειώθηκε στις 13:30 το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η επιχείρηση απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα και του συνεργού του Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών απογειώθηκε στις 13:30 το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η επιχείρηση απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα και του συνεργού του Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το ελικόπτερο είχε ενοικιαστεί από την εταιρία "interjet" και κατά την απογείωσή του είχε μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή. Το σχέδιο πτήσης προέβλεπε να ακολουθήσει τη διαδρομή «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Ελευσίνα-Κόρινθο και να κατέληγε στην Ιτέα όπου θα παρελάμβανε δύο άτομα.

Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι το ελικόπτερο έφτασε στην Ιτέα και πήρε τα δύο άτομα και άρχισε η διαδικασία της επιστροφής στο ΔΑΑ. Στις 15:39 ο χειριστής του ελικοπτέρου μίλησε με τον πύργο ελέγχου στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας ότι είχε προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από τη στιγμή εκείνη ο ασύρματος του ελικοπτέρου δεν απαντούσε στο κάλεσμα του πύργου Ελέγχου του ΔΑΑ και στις 16:05 κινήθηκε η διαδικασία του συναγερμού, καθώς αγνοείτο η τύχη του ελικοπτέρου, το οποίο εντοπίστηκε στις 16:20 στην περιοχή των Αφιδνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ