Πολιτική
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 05:10

Πρόγνωση καιρού

Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές σε Θεσσαλία, Κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με χαμηλές θερμοκρασίες και σταδιακή βελτίωση.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές σε Θεσσαλία, Κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με χαμηλές θερμοκρασίες και σταδιακή βελτίωση.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και Δυτικής Στερεάς και χιονόνερο στα υπόλοιπα. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασίας: Από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από -5 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά της Πελοποννήσου και χιόνια στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -3 έως 5 Μποφόρ.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και αργότερα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα νότια και στα βόρεια χιόνι. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονόνερο και πιθανώς πρόσκαιρη χιονόπτωση. Πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου αλλά και στις βορειότερες πεδινές περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στον Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ανεμοι; Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς. Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και μετά το μεσημέρι 5 με 7 και πιθανώς στα νότια τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)