Πολιτική
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει αρχικά για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με τοπικές ομίχλες το πρωϊ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, βαθμιαία όμως στη Δυτική Ελλάδα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Από τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί, αρχικά μέτριοι αλλά βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και αργότερα τοπικά σε πολύ ισχυρούς και στα πελάγη μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη, στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Μετά το μεσημέρι θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Από το βράδυ και από τα δυτικά αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις, αλλά βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι, βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι και το βράδυ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθεί βροχή και πιθανόν καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.